maanantai 20. toukokuuta 2013

Lyhyt ja vihainen ennustus autoalan osalta tästä vuodesta.

Asiat autoalalla eivät ole paljoa muuttuneet viimevuotisen aiheesta kirjoittelun jälkeen, joten en rupea rakenteista avautumaan enää tällä kertaa. Esitän ainoastaan karun ennustukseni tästä vuodesta. Tänä vuonna tullaan Suomessa myymään 98 000 kappaletta uusia autoja, ja autoala tulee menettämään n. 1000 työpaikkaa erilaisten fuusioiden ja konkurssien myötä, kun tappiollinen kauppa alkaa tipputtamaan ketjuja pois leikistä.

On hienoa, että valtio jatkaa edelleen sokeana eteenpäin, tappaen taas yhden alan jolla olisi tarvetta kehittyä, jotta saataisiin oikeasti autoilun kannalta vihreämpi ja turvallisempi Suomi. Samalla liikenneministeri Kyllönen suunnitelee muuttavansa Itä-Suomea pikkuhiljaa sorateiksi kun määrärahat eivät riitä teiden kunnossapitoon.

Mihin ihmeeseen ne rahat tästä autoilijoiden riistosta sitten menevät? Niiden huuhaa-työryhmienkö ylläpitämiseen vaiko minne? Siellä Ollilan Jormat ja muut kalliit konsultit pohtivat jotain satelliittipaikannuksia ja sakotuskäytäntöjä, kun maassa vanhenee autot, häviää työpaikat, ja tietkin menee soralle?! Olisiko aika herätä, vaikka alkaakin olla jo liian myöhäistä?

Suomessa tarvitsisi myydä n. 250 000 autoa vuodessa, että autokantamme nuorenisi. Tämä siitäkin huolimatta, että osa harrastekalustoa myydään jo nyt ulkomaille klassikkoajoneuvo-huutokauppojen kautta, kun meillä ei ole harrasteajoneuvoille muuta autoluokkaa kuin museoautoluokka, jonka kriteereihin 80 % harrastepeleistä ei mene..

Me todellakin olemme sarvikuonojen maa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti