torstai 17. marraskuuta 2011

Autokuume, tuo parantumaton sairaus.

Laitoin sitten Legacyn myyntiin. Asialle ei ole mitään järkevää selitystä, mutta niin piti vain tehdä kun tuntui siltä. Osasyy asiaan on, että erehdyin selaamaan www.pistonheads.com-sivuston myynti-ilmoituksia. Olisipa meilläkin autojen hinnat yhtä suotuisassa kurssissa tulotasoon nähden. Alkoi jälleen pyöriä kaikenlaiset hullut ideat mielessä, jos seuraava auto olisi vaikka Jaguar XKR, Renault Clio V6, Mazda RX-8 PZ, tai jotain muuta yhtä vähän järkevää. Onneksi minun autokuume pysyy turvallisen järjettömänä, eikä kaavaan tule poikkeuksia.

Paremmin asiat eivät ole muutamilla ystävistäni, joista toinen osti autokuumeen iskiessä täysin tottumuksiinsa sopimattoman uuden auton kalliilla varusteilla ja osa-maksulla. Nyt sitten puoli vuotta ostosta on tatti otsassa, että mitä helvettiä sitä tulikaan tehtyä. Luonnollisestikin osamaksulla ostetun auton kanssa on hetken naimisissa ennenkuin siitä on järkevää hankkiutua eroon. Hyvä puoli siinä on se, että onpahan aikaa miettiä valintojaan. Kaikille ihmisille ei vain sovi ne ns- "järkevät autot", se on piirre mikä ihmisen pitää itsessään hyväksyä, sitä kun on kerran bensapää, niin on aina bensapää, ei siitä eroon pääse.

Toinen ystäväni harkitsee vastaavaa siirtoa. Tohkeissaan selittää, kun saa niin hyvän hyvityksen vanhasta ja sopivan kuukausierän. Autokuumeessaan kokee elämyksiä mielessään, joita halujen kohteena olevalla kulkuneuvolla ei vain ole tarjota. Se on surullista, kun intohimoinen autoharrrastaja höpöttelee kuukausieristä ja co2-päästöarvoista. Ei niillä ajeta autoa, eikä ne sitä muutenkaan autona pahemmin paranna. Onhan se hienoa, kun on halpa ja vähäpäästöinen, mutta se halpuus valitettavasti aina johtuu jostain syystä. Ystäväni merkkitottumukset tuntien, ei kyseinen auto anna mitään, mitä entisellä ei olisi jo tarjota, eikä varmasti tule olemaan tyydyttävä ratkaisu pidemmän päälle.

Markus, tämä on sinulle, älä nyt saatana osta sitä 1.6 avensista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti