torstai 17. marraskuuta 2011

Pari vaivaavaa asiaa, ja hivenen totuuksia.

Viimeaikoina on taas tullut enimmäkseen synkkiä uutisia tienhoidosta ja yksityisautoilijan asemasta Suomessa. Sanomalehti Kaleva uutisoi, kuinka Pohjois-Suomen tierahat on siirretty etelään, käytettäväksi kaupunkien tienhoitoon tai vastaavaan. Yksityisteiden tukemista vuorostaan vähennetään 60 % ja polttoaineveroa korotetaan. Tarkoittanee, että täällä pohjoisessa hyvät ajotiet ja nautiskelupätkät muuttuvat vähemmän nautittaviksi ja koko maassa kilometrit kalliimmiksi. Toki liikenneministeriö koittaa "kannustaa" suunnittelemalla täysimääräisien kilometrikorvauksien pienentämistä, koska ne houkuttelevat "turhaan autoiluun".

Ainoastaan Turun seudulla on aihetta juhlaan, sinne on vihdoin viimein saatu hyväksyntä ja ympäristölupa moottoriurheilukeskukselle Raisioon. On hienoa, että jossakin sinnikkyys suomalaisen autourheilun puolesta palkitaan!

Tässäpä suomalaisen miehen sielunelämää hyvin kuvaava pätkä, ettei se totuus tosiaan unohtuisi :


Itselläni tuli tehtyä myös tällainen havainto :
Toinen on vasemmistopoliitikko ja liikenneministeri, ja toinen 60-luvun meininkiin jämähtänyt vähän pihalla oleva kuvitteellinen salainen agentti... pelottavaa samankaltaisuutta.


Tässäpä vielä liitteenä uutiset, joista mainitsin tekstissäni :
Kalevan uutinen tierahoista
Taloussanomien uutinen kilometrikorvauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti