tiistai 18. lokakuuta 2011

Jos rakennat superauton, anna sille kunnon nimi!

Viimeaikoina on putkahdallut julkisuuteen kaikenkirjavia superautoja, joita aioitaan valmistaa pieniä eriä. On Rimac Concept One, Vygor Opera, Genty Akylone, MaRussia B 1, jne. Yksi asia minua häiritsee näissä tuotoksissa, vaikka ne ovatkin varmasti nopeita ja persoonallisia. Autojen nimet. Valmistajat, MITÄ TE OIKEIN AJATTELITTE?

Superautolla kuuluu olla nimi joka jää mieleen, ja lyö vasten kasvoja, kuin raivostunut Rocky Balboa. Rimac Concept One kuulostaa joltain uudelta laihdutusohjelmalta, Vygor Opera kuulostaa lähinnä brutaalilta nyky-oopperamusiikin tuotokselta, Genty Akylone kuulostaa miesten alapesuun suunnatulta välineeltä, ja MaRussia B1 kuulostaa lisäproteiinivalmisteelta. Ainoa uusi tulokas, joka kuulostaa yhtään miltään on RSC Predator GT. Predator. Nimestä tulee heti mieleen örkki joka pisti arnoldin taisteluryhmää käkeen samannimisessä elokuvassa. Siinä on munaa heti alusta asti. Vaarallisuutta. Karismaa. Asennetta. Kaikkea mitä superauton nimessä kuuluu olla.

Väitän, että jos Koeniggssegg olisi nimennyt aikaisemmat mallinsa yhtä tehokkasti kuin tämän uuden Ageran, olisi merkki yhtä tunnettu kuin Pagani. Pagani on ainoa ns. uusi merkki superautojen eliitissä jonka kaikki tuntee, ja se ei ole sattumaa. Pagani Zonda, jää mieleen, eikö totta? Kuulostaa maskuliiniselta. Voisi olla vaikka hieno asemalli? Entäpä tämä uusi mallinimi? Huayra? Sehän kuulostaa siltä, että se pitää lausua huutaen, niinkuin Metallica ko. bändin fanien keskuudessa. Härmäläisittäin, HUORRRRRRA!!! . Sanan lausuntamuoto on antaa sille vähän kyseenalaisen merkityksen täällä meillä, mutta kukaan ei voi väittää, etteikö siinä olisi asennetta.

Mitä tästä opimme? No emme mitään, paitsi jos olet superautojen pienvalmistajaksi aikova. Neuvoni siihen on, aloita nimestä.

Tässäpä teaseri RSC:n sivuilta. Oli totta tai ei, niin nimi ja asenne on ainakin kunnossa.
(http://rotarysupercars.de/)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti