maanantai 31. lokakuuta 2011

Nissan Juke, ruma ankanpoikanen.

Viimeisenä edullisista sporteista on vuorossa automaailman outolintu, Nissan Juke. Muotoilultaan keskustelua herättävä, ja 190 heppaisella 1.6-litraisella bensaturbolla varustettu kikotin on kyllä kieltämättä vähän erikoinen tapaus.
Auton ulkonäkö on kyllä sellainen, että voisi todeta sen olevan niin ruma, että se on jo oikeastaan hieno. Sisältä auto onkin perinteisempää nissanin playstation-sukupolven suunnittelemaa linjaa, mutta yllättävän laadukkaan-oloisesti toteutettuna. Olo on vähän kuin nykypäivän Mini Cooperissa, mutta korkeammalla.
Sporttimoodi päällä auto heräsi henkiin oikein mukavasti, ja tunnelma oli yllättävänkin urheilullinen. Meno oli tanakkaa ja varmaa, vaikka ajotie oli epätasainen ja liukas. Mikään super-raketti auto ei tunnu olevan, mutta voimaa pieneksi bensaturboksi on kuitenkin aika mukavasti. Voisi kuvitella, että tuolla koneella ja varustetasolla auto kävisi paremminkin kaupaksi, liekö myyjillä asenne kärsinyt poikkeavan ulkonäön takia, ja tuotteeseen ei itse uskota?  Vaikuttaisi vähän siltä, kun tämänvuotista autoa myydään esittelykäytöstä paikoitellen yli 5000 € alle listahinnan jo nyt. Toisaalta tämähän on ostajan etu tässä kohtaa, ja noin 22 000 € hintalapulla tuote on kyllä todellakin kohdallaan. Voisin jopa sanoa, että kohtuuhintaisten sporttien parasta antia hinta/laatu-suhteeltaan. Jos ulkonäkö ei okseta, kehoitan tutustumaan!
Kuvassa Nissanin pöhkö-osaston uusin aikaansaannos. GT-R:n tekniikka Juken kuorissa. Eihän tällaista hulluutta voi olla rakastamatta!

1 kommentti:

  1. Datsunin perusostajalla voipi olla kova kynnys siirtyä notesta/almerasta tuon näköiseen pirssiin. Ruma se on, mutta jos vaikka vihreänä niin sammakkovolvo(480) on löytänyt seuraajan.

    VastaaPoista